ORGANIZACIJSKE AKTIVNOSTI HDM-a

3103, 2017
  • 20170330_115805

ISTARSKO ŽUPANIJSKO PRIZNANJE HRVATSKOJ DONORSKOJ MREŽI

 

Odlukom župana Istarske županije od 13. ožujka 2017., udruzi Hrvatska donorska mreža dodijeljena je Plaketa Istarske županije

 

Plaketa je svečano HDM-u uručena na sjednici Istarskoga sabora u povijesnom zdanju Istarske sabornice u Poreču, 30. ožujka 2017. g.,  povodom Dana Istarskog statuta. Priznanje je istarski župan, mr. sc. Valter Flego, uručio predsjedniku HDM-a dr. Nikoli Žgrabliću, koji je kratkim govorom zahvalio na dodijeljenoj Plaketi.

 

[…]

2002, 2017
  • IMG_2133

Održana Humanitarna rekreacijska utrka “Život na dar”

 

U nedjelju , 19. veljače 2017. je na Gornjem Kamenjaku kod Premanture održana Humanitarna utrka “Život na dar”. Organizatori i priređivači bili su DSR Maraton Uljanik i udruga Hrvatska donorska mreža. Po prelijepom vremenu u krasnoj prirodi sudjelovalo je više od 400 trkača-natjecatelja i hodača-šetača, a u njihovoj pratnji bile su mnoge obitelji i prijatelji.

 

[…]

2301, 2017
  • trkači

OBJAVA HUMANITARNE UTRKE „ŽIVOT NA DAR“ – 19. VELJAČE 2017.

 

 

Startni broj 199

 

Ove godine po prvi puta Društvo za sportsku rekreaciju (DSR) Maraton-Uljanik, u suradnji s Hrvatskom donorskom mrežom, organizira Humanitarnu utrku „Život na dar“ kako bi dodatno promicali najviši stupanj ljudske solidarnosti – darivanje organa.

 

Utrka će se održati u nedjelju, 19. veljače 2017. godine s početkom u 11 sati.  Staza dužine 4000 m vodi kroz predivan zaštićeni krajolik Gornjeg Kamenjaka.

 

[…]

301, 2017
  • eudonorgan_logo

HRVATSKA NOSILAC NOVOG EUROPSKOG PROJEKTA O DARIVANJU ORGANA

 

Urednik

 

Nepunih dva mjeseca nakon Konferencije o potrebi unapređenja presađivanja organa u Europi, koja je održana u Bruxellesu 18. listopada 2016. na inicijativu našeg europarlamentarca Ivana Jakovčića, potaknut  je novi institucionalni pomak.

 

Europski parlament pokrenuo je projekt pod imenom EUDONORGAN, a podržala ga je Europska komisija […]

1912, 2016
  • Art hotel Split

ODRŽAN JE 3. INTERMEDIATE TRAINING COURSE IN TRANSPLANT COORDINATION

 

Piše: predsjednik HDM-a, dr. Nikola Žgrablić

 

Od 2. do 4. studenoga 2016. u Art hotelu u Splitu, održan je 3. Intermediate training course in transplant coordination, u suorganizaciji Ministarstva zdravstva, Hrvatske donorske mreže i TPM-DTI (Transplant Procurement Management – Donation and Transplantation Institute) fundacije iz Barcelone.

 

[…]

1412, 2016
  • eu-parlament

ODRŽANA KONFERENCIJA O TRANSPLANTACIJI U EUROPSKOM PARLAMENTU

 

 

Na inicijativu eurozastupnika iz Hrvatske, g. Ivana Jakovčića, u Europskom parlamentu je održana konferencija pod naslovom „Improving organ donation and transplant across the EU: A cross-condition campaign”.

 

Konferenciju je otvorio i vodio  g. Jakovčić, a suvoditelji su bili belgijska europarlamentarka Hilde Vautmans i […]

812, 2016
  • HDM_2

DONATORSKA VEČERA HDM-a

 

Donatorska večera Hrvatske donorske mreže održat će se u restoranu “Bodulka” u Šišanu  16. prosinca 2016. g u 19 sati.

Sve informacije mogu se dobiti na tel.  099 804 2752.     Email: nikola.zgrablic@pu.t-com.hr

 

 

Pismo predsjednika HDM-a:

 

[…]

1210, 2016
  • jakovcic_4

HDM u Europskom parlamentu

 

 

Piše urednik

 

Inicijativom hrvatskoga europarlamentarnog zastupnika g. Ivana Jakovčića i njegovog pulskog i briselskog ureda, u Europskom parlamentu će se posebnom stručnom konferencijom označiti Europski dan darivanja organa. Tom prilikom  će voditelj konferencije, zastupnik Jakovčić predstaviti hrvatsko izuzetno transplantacijsko dostignuće u organizaciji sustava, uspješnoj stopi prikupljanja organa, 15-godišnjem iskustvu u educiranju koordinatora, kao i dugogodišnjem sustavnom obrazovanju srednjoškolaca o potrebi postmortalnog donorstva.   Upozorit će na važnost edukacije javnosti u darivanju organa, kao i obrazovanja tx koordinatora.

 

[…]

1806, 2016
  • Ivan Jakovčić

Inicijativa HDM-a i eurozastupnika Jakovčića u EU parlamentu

 

Inicijativom Hrvatske donorske mreže će se u listopadu o.g. preko Ureda europarlamentarnog zastupnika g. Ivana Jakovčića, kao i njegovim osobnim angažmanom, u Europskom parlamentu  označiti Europski dan darivanja organa. Tom prilikom  će zastupnik Jakovčić predstaviti rad HDM-a  i njezine postignute uspjehe. Predložit će prihvaćanje odgovarajućeg,  posebnog parlamentarnog dokumenta s naglaskom na […]

1106, 2016

Održana Godišnja skupština HDM-a

 

Dana 8. lipnja o.g. održana je, u dvorani Hrvatske gospodarske komore u Puli, Godišnja skupština Hrvatske donorske mreže. Skupštini su prisustvovali osnivači HDM-a, uzvanici, ravnateljica Pulske bolnice dr-ica Hrstić,  kao i predsjednica Županijskog odjela za zdravstvo,  gđa Sonja Živolić-Grozić.

 

Na skupštini je predsjednik, dr. Žgrablić podnio izvještaj o radu u protekloj godini. Spomenuo je mnoge organizacijske i edukacijske aktivnosti, kao i izuzetno dobre rezultate prikupljanja organa u Istarskoj županiji. Ovdje je postignuta viša  stopa od čak 54 donora na mil. stanovnika u odnosu na Hrvatsku (39 donora na mil. st.). Ova, vrlo visoka stopa darivanja u Istri, plod je razumijevanja i  solidarnosti istarskih  građana. To je sustavno građeno zadnjih 20-ak godina i od početka je naišlo na pozitivan odaziv stanovništva.

 

[…]

Load More Posts