Odlukom ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića, osnovana je Radna grupa za izradu nacionalne strategije za povećanje broja darivatelja organa i tkiva. U radnu grupu imenovani su vodeći stručnjaci u Hrvatskoj na području organizacije doniranja organa, a njihov je zadatak izrada prijedloga nacrta strategije za daljne povećanje broja donora u svrhu unapređenja kvalitete donorskog programa, a posebno optimalnog, te pravovremenog pružanja skrbi o mogućem donoru organa i tkiva.

 

Radna grupa je već započela s radom, a krajnji je cilj postići razinu od trideset i više donora na milijun stanovnika godišnje.

 

6. listopada 2011. obilježen je Europski dan darivanja i presađivanja organa i tkiva u Zagrebu. Osim konferencije za novinare, održan je i stručni sastanak s ciljem unapređenja kvalitete transplantacijskog programa.

 

Tijekom proslave dodijeljena su priznanja ministra zdravstva i socijalne skrbi  transplantacijskim timovima i koordinatorima, a posebno priznanje dobila je i Hrvatska donorska mreža za dugogodišnji rad na promicanju etičkih načela darivanja među zdravstvenim djelatnicima i javnosti.