HRVATSKA DONORSKA MREŽA SLAVI 15. OBLJETNICU RADA

 

Preuzeto s Regional expressa


Donorska kartica je najjasniji iskaz visoke solidarnosti, rekao je danas predsjednik Hrvatske Donorske mreže dr. Nikola Žgrablić povodom 15. obljetnice osnivanja ove udruge. Kartica je nastala kako bi poslužila boljoj obaviještenosti javnosti. Do sada su zahvaljujući podršci javnosti, spašene tisuće života i rijetko je koja kartica donijela toliko dobra
, dodao je Žgrablić.

 

Sredinom 90 – ih Hrvatska je bila na samom začelju Europe po broju donora organa, a danas je među prvima u svijetu.  Lista čekanja  smanjena je za čak 26 posto u odnosu na prethodnu godinu.


Obljetnicu Hrvatske donorske mreže iskoristili smo za organiziranje donatorske večeri, rekao je Žgrabljić i zahvalio Istarskoj županiji, Hrvatskoj gospodarskoj i Hrvatskoj obrtničkoj komori, kao i drugim donatorima.

 

zupan_regional

 

 

Predsjednica Hrvatske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić čestitala je Hrvatskoj donorskoj mreži na postignutim rezultatima i zaključila da su motivacije za novčane donacije, pomoć, a ne marketing. Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska također je čestitao Donorskoj mreži na označavanju obljetnice i pozvao kolege da se uključe i zatraže svoju donorsku karticu. 

Raduje me što sam član Hrvatske donorske mreže, kao i uspjesi koje je mreža do sada postigla, rekao je župan Ivan Jakovčić i pridružio se čestitkama.

 

Urednik: Župan Ivan Jakovčić već je ranije javno potpisao donorsku karticu i time značajno doprinio  pozitivnom stavu javnosti