Od 30. rujna do 2. listopada 2015. godine u hotelu “Tomislavov dom” u Zagrebu održat će se 2Intermediate Training Course in Transplant Coordination. Tečaj je namijenjen prvenstveno transplantacijskim koordinatorima, ali i svim zdravstvenim radnicima uključenim u proces doniranja i presađivanja organa, od jedinica intenzivnog liječenja, transplantacijskih organizacija, do transplantacijskih klinika.

 

Suorganizatori su Hrvatska donorska mreža i Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske, a u uskoj suradnji sa TPM-DTI fundacijom (Transplant Procurement Mangement – Donation and Transplantation Institute ) iz Barcelone. Ova fundacija djeluje od 1991. godine i smatra se najprestižnijom školom za transplantacijske koordinatore. Do sada je educirala više od 10 tisuća zdravstvenih profesionalaca iz 101 zemlje s glavnim ciljem povećanja broja i kvalitete doniranih organa. TPM-DTI je po prvi puta do sada, ponudila svoj tečaj izvan granica Španjolske, što predstavlja novo priznanje hrvatskim uspjesima na području transplantacijske medicine.

 

Predavači su španjolski i hrvatski stručnjac, s međunarodnim iskustvom na području prikupljanja organa. Osim našim polaznicima, tečaj je namijenjen i onima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije ,Makedonije, a od ove godine i liječnicima iz Bugarske,

 

 

 Rumunjske i Moldavije, čime se nastavlja suradnja koja je i ranije donijela pozitivne promjene u razvoju transplantacijskih programa ovih zemalja.

 

Zahvaljujemo i tvrtki Astellas Pharma d.o.o. koja je svojom donacijom omogućila održavanje Tečaja i tako doprinijela njegovoj novoj kvaliteti i dodatnoj osposobljenosti liječnika na transplantacijskom polju.

Preuzmite dokumente: