Piše:  

Marija Crljenica – Veneruzzo, bacc.med.techn.

 

 

Jedan od važnih projekata HDM-a je edukacija učenika trećih razreda srednjih škola, nakon  što je  Ministarstvo znanosti i obrazovanja na našu inicijativu, u tim razredima u Hrvatskoj propisalo  nastavnu jedinicu o donaciji i transplantaciji organa u sklopu predmeta Etike i Vjeronauka.

 

U srednjim školama u gradu  Dubrovniku održali smo od  7. do 10. studenoga 2016. predavanja za Medicinska školu, Gimnaziju, Ekonomsku, Trgovačku, Obrtničku i Turističku školu. Predavanja je održala licencirana edukatorica HDM-a Marija Crljenica – Veneruzzo. Bilo je obuhvaćeno 28 razreda. Učenici,  profesori, pedagozi i ravnatelji pokazali su osobiti interes za temu. Zatražili su da se predavanja održavaju redovito kako bi sve generacije učenika mogle biti cjelovito informirane.

 

U Općoj bolnici Dubrovnik je pak za liječnike i medicinske sestre predavanje održao predsjednik HDM-a Nikola Žgrablić, spec. anest., rean. i inten. med. Nakon predavanja uslijedila je opsežna rasprava.

 

Želimo zahvaliti dubrovačkoj pročelnici za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeti Hladilo, profesorici Medicinske škole u Dubrovniku Mariji Čupić, svim ravnateljima, profesorima i pedagozima, koji su pridonijeli u organizaciji i provedbi ovog programa. Zahvale na potpori idu i ravnatelju, kao i glavnoj sestri  Dubrovačke bolnice.

 

 

 

 

S predavanja u srednjim školama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predavanje_2