Startni broj 199

 

Ove godine po prvi puta Društvo za sportsku rekreaciju (DSR) Maraton-Uljanik, u suradnji s Hrvatskom donorskom mrežom, organizira Humanitarnu utrku „Život na dar“ kako bi dodatno promicali najviši stupanj ljudske solidarnosti – darivanje organa.

 

Utrka će se održati u nedjelju, 19. veljače 2017. godine s početkom u 11 sati.  Staza dužine 4000 m vodi kroz predivan zaštićeni krajolik Gornjeg Kamenjaka.

 

 

 

DSR MARATON ULJANIK

 

HDM_logo_A

 

 

Start utrke biti će na samom ulazu u Premanturu, kod igrališta. Podizanjem startnog broja (10 sati), uz dobrovoljni prilog, pomažete daljnjem radu Hrvatske donorske mreže i promicanju transplantacijskog liječenja.

 

 Pozivamo učesnike i sve one koji žele pješačiti i dan provesti u prirodi.

 

Podizanje svijesti u javnosti o važnosti darivanja organa donijelo je hrvatskoj transplantacijskoj medicini prvo mjesto u svijetu. Naša zemlja je sjajni primjer u transplantacijskom darivanju, koje je pred 20 godina u Puli pokrenula „Hrvatska donorska mreža“.  Cijela Hrvatska pokazala je veliko srce i brigu za teško oboljele. Na taj način je transplantacijsko liječenje pristupačno svakom bolesniku u najkraćem vremenu.

 

Darivanje organa i njihovo presađivanje jedno je od najviših etičkih dostignuća čovječanstva. Donorska kartica, kreirana u Istri 1996. godine, simbol je tog dosega u Hrvatskoj.

 

 

Uključite se i vi u ovu sportsku manifestaciju
Trčite s vedrinom, trčite nasmijani, trčite sa zadovoljstvom
Budite i vi dio našeg zajedničkog svjetskog uspjeha

 

 

LINK ZA AUTOMATIZIRANU PRIJAVU

 

 

Hrvatska donorska mreža zahvaljuje DSR-u Maraton-Uljanik i njegovom vodstvu na inicijativi i organizaciji ove Humanitarne utrke.

 

 


Više o DSR Maraton-Uljanik: http://maraton-uljanik.hr/ 

 

O Humanitarnoj utrci vidi dodatno: http://maraton-uljanik.hr/novosti/humanitarna-utrka-zivot-na-dar/  

 

 

Kamenjak