Piše: predsjednik HDM-a, dr. Nikola Žgrablić

 

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske dana 23. veljače o.g. održan je Dan otvorenih vrata na temu „Govorimo donorski“, a tom je prigodom predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila Povelju Republike Hrvatske Nacionalnom koordinacijskom tijelu za provedbu transplantacijskog programa.

 

Na Danu otvorenih vrata, posvećenom darivanju i presađivanju organa, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je važnost altruizma, solidarnosti i visoko razvijene svijesti građana o darivanju organa, a i sama je potpisala Donorsku karticu. Predsjednica je potvrdila pozitivno stajalište o darivanju i prikupljanju  organa.

 

 

 

Uputivši zahvalu obiteljima darovatelja i zdravstvenim radnicima, predsjednica je kazala kako je to jedna od najljepših i najhumanijih priča, priča koja se nastavlja. Posebno je zahvalila članovima obitelji koji su  pronašli snagu da daruju u trenutku vlastitog gubitka . “Hvala i u ime danas nazočnih pacijenata koji čekaju svoju priliku za bolji život”, dodala je.

 

Istaknula je kako je darivanje organa najveći čin ljudskosti i iskaz povjerenja prema svim zdravstvenim radnicima koji ulažu velike napore kako bi na najljepši način slavili humanost i iskazali ljubav prema onima koji su potrebiti. “Vi ste najbolji primjer koje vrijednosti jedno društvo treba njegovati  “, poručila je usporedivši presađivanje sa slavljem života.

 

Predsjednik HDM-a dr. Nikola Žgrablić predstavio je predsjednici Hrvatsku donorsku mrežu, rad udruge i rezultate koje smo postigli u više od dvadeset godina djelovanja.